2024-02-20

Jag letar vårtecken

När jag är ute i skog och mark letar jag efter vårtecken för fullt. För våren är den absolut vackraste tiden på året. När de små snödropparna börja slå ut i och runt husens häckar.

Så ställer jag mig på balkongen och ser ett typiskt vårtecken 5 meter framför mig. Skatorna har börjat återställa sitt gamla bo efter höstens och vårens stormar.

För tillfället har vi ett mycket närmare problem. Plötsligt har vi inget vatten i huset. Ingen har meddelat varför. Naturligtvis är det mycket dålig service att inte meddela på hemsidan vad som har hänt och när vi beräknas få tillbaka det livgivande vattnet.

Ps.
Det fanns meddelande på kommunens hemsida om avbrottet.
Ds.

2024-02-19

Årsringar

Så har en lagt ytterligare en ring av livets träds årsringar till de tidigare. Skål för det.

Om bilden verkar suddig så beror det inte på mig, utan på er.

2024-02-18

Ständigt plingande

Tänker att jag har gjort något gott och varit snäll mot mina vänner och bekanta eftersom det plingar av grattishälsningar på telefonen mest hela tiden.

Jag hade stängt för skriverier på min Facebook-sida, men man skickade sina hälsningar på messenger i stället. Nu har jag öppnat för hälsningar på min sida. Plötsligt kom folk på det och har börjat skriva där med.

2024-02-16

Våren är på gång

Vårens milda ljus letar sig ner genom trädens klena lövverk. Det är ingen värme om man nu inte vill kalla +8 grader för värme, men vinden viner kring öronen. Så jag tror vi får ta ett steg i taget och inte ropa hej än. För den som väntar får se och uppleva.

Familjen väntar främst på att det ska bli värme så att vi kan ta fram golfklubborna. Vi började spela golf på nuvarande golfbana 1993 och har inte varit med om så lång avstängning av vår golfbana.

Främst har det varit regnet som har stoppat spel, men även ymnigt snöande har stoppat oss. Det pratas i tid och otid o klimatet, men klimatet är nog inte inblandat här. Snarare är det solen inverkan som gör att vi inte kan spela golf.

Kryp ihop i filten och må väl.

2024-02-06

Vår snö och golf

Idag tisdag skulle frun och jag spela TT-golf. Klockar ringde som vanligt. Frun var piggast och lyfte på rullgardinen. Näääää, ropade hon. Snöööö.

Nu blir det en innesittardag för äldre människor ska inte vara ute och traska på gator och torg när det är fulväder.

De snötyngda grenarna börjar vifta så det verkar kunna bli riktigt fulväder i det närmsta. En typisk städdag alltså. Kanske kasta ut mina ullsängkläder i snön? Kanske de nyinflyttade grannarna protesterar då? De verkar "ha stor integritet", om man säger.

Frun åkte till sin fotis och är kanske snart på väg hem med något bakgodis. Fotis och fiken ligger nära varandra. Det nog kan bli en kardemummabulle från Feldt's bröd. De och kanelbullarna är riktigt smarriga. Kanske någon krona dyrare, men inte så ofta, så det får svida över.

Nu ska jag starta Robert så han får lite att göra med. Han var lite tjurig häromdan så jag får kanske programmera om honom så att han städar där han ska och när han ska.

Ha det gott i vårvintern

2024-02-04

Det kändes som vår

Jag satt med min Mac i knät i soffan och kände hur solen värmde genom fönstret. Så gick jag ut på balkongen och ställe mig. Det kändes inte som vår. Det kändes snarare som polarvinter trots 6 grader på termometern. Vinden var skarp när den letade sig in under morronrocken.

Än var det inte beslutat vad som behövde göras idag. Igår besökte frun och jag Hallarna som är ett getto för en som otycker om jättelika varuhus.

Varuhuset består av tre jättelånga ångar med affärer. Den ena affären större än den andra med småbutiker inklämda mellan de stora. Så idag blir det troligtvis inget varuhusvandrande. Mer troligt naturvandrande. Kanske en liten tur på golfbanan bara. Det är ganska blött där så en får ha väl vattenavvisande skor.

Nu pockar frun på min uppmärksamhet. Hon vill att jag ska starta dammsugaren Robert eftersom hon har hittat brödsmulor och grus på golvet. Så nu startar jag Robert genom appen. Han är lite högljudd så vi får stänga av melodikrysset en stund. Krysset går i repris men vi skickar inte in vårt rätta resultat.

Må gott och lev väl.

2024-02-02

Framtiden är nu

Framtiden börjar här och nu. Framtiden är nästa steg vi tar. Framtiden är strax.

Det är spännande att tänka på framtiden att drömma sig in i en framtid. Hur ser framtiden egentligen ut? Vad kommer att hända i framtiden? Vad händer nästa sekund? Det är ingen som vet. Vi vet att om vi har lyckan med oss så vaknar vi i morgon till en ny dag.

Någon säger att framtiden är de drömmar vi drömmer. Det vi ska göra sedan. Men kommer det verkligen ett sedan – egentligen. Medan kända filosofer säger att framtiden är inget som ligger längre fram. Framtiden är de val vi gör idag, här och nu.

Många som ligger på kyrkogårdar drömde om och sparade för framtiden. När framtiden kom, så ville inte deras kroppar vara med längre.
Min filosofiska och pedagogiska mojäng ovanpå axlarna kör tankeloopar om framtiden – alltså idag. Jag kommer alltid tillbaka till nuet.

Nu ska jag ta mig en promenix i den lätt vintriga naturen, för att söka få ordning på mina ofullbordade tankar om framtiden - nuet. Jag återkommer med besked om utfallet - om jag återkommer.

Lycka är att minnas gårdagen,
drömma om morgondagen
och att leva i vardagen.