2024-03-30

Önskemål

En lätt påskaftonslunch inna det bär åsta till festplatsen för aftonen. Jag tror att det blir ett överdådigt påskbord hos vännerna vi är bjudna till.

Glad påsk alla.

2024-03-29

Ögonblick

Det finns inte ett ögonblick i nuet som inte påverkas av det förflutna. Bilden är fotograferad i ett litet källarloppis i Halmstad.

2024-03-25

Balkongfägring

Vädret varierar väldeliga nu på våren. Vi satte ut blommorna på balkongbordet i solskenet då det var gassande varmt utmed väggen på balkongen. Tyvärr försvann den goa solen efter någon timme så blommorna åkte in igen.

2024-03-23

Vårbild

En liten skogspromenad i en något kylig vår. Det spirar lite överallt. Snart lyser vitsipporna upp skogsbackarna.

Syrenerna har väl synliga knoppar nu, så hägg och syren lär bli tidigt i år.

Fy tusan vad tiden går fort. Nu är det lördag igen och veckan har rusat fram likt ett expresståg. Det har varit kalas och det har varit golf. Allt på en gång.
Jag säger därför som Jan Malmsjö: Stoppa världen (tiden) jag vill stiga av.

2024-03-21

Hjälp i nöden

En sådan här rulle kan man ha stor nytta av. Dels när man ska på kalas och behöver ha en present med sig, men den är även bra att ha när man slår in julklappar till barn och vänner.

2024-03-19

Jordgubbsmössa

I början av millenniet stickades det mössor i parti och minut till nära och kära när de skulle föda barn. Det verkar som om intresset för mössorna har avtagit idag.

Idag stickas det mest grytlappar till vänner och bekanta. Det är både som gåvor, men även till försäljning. Så om det finns intresse så är dat bara att skriva en rad.

2024-03-17

Tiden den går

Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av händelser. Wikipedia.

Är tiden en illusion? Den gängse uppfattningen om tid betraktas som en illusion, och om man frigör sig från detta synsätt kan man som i berättelsen utvidga sin verklighet till "andra världar". Tiden har betydelse både för berättelsens form och för det tankemässiga innehållet och de samspelar till en enhet.

Ett fiffigt matematiskt tänkande om tid!

2024-03-13

Vårbild

En vårbild tagen ut mot Laholmsbukten i Söndrum, Halmstad. Platsen för brottet heter egentligen Lummervägen och innehåller några trevliga bostäder.

2024-03-11

Ord av visdom

Bibeln är inom kristendomen en fastställd samling skrifter av alldeles särskild betydelse och därför kallad "den Heliga Skrift". Ofta är skrifterna samlade i en bok, uppdelad i två delar, Gamla testamentet och Nya testamentet. Wikipedia.

2024-03-09

Märklig signatur

Jag har letat för att försöka finna denna konstnär, men har inte hittat honom/henne än. Sökningen fortsätter tills jag hittar honom/henne.

2024-03-07

Skogsrunda

En ny runda i skogen. Denna gång i Möllegårds naturreservat. Det är mycket rogivande att ströva omkring skogen som ligger en bra bit från allfartsvägen. Om man strosar iväg en bit mot havet så kommer man till elfte hålets tee på Halmstad golfklubbs Norra bana.

2024-03-05

Grötvik

En bild från Grötvik som ligger en bit utanför Halmstad. Det blåste ganska rejält vid fototillfället.

Normalt är "vägen" utmed den här kuststräckan vacker och rogivande. Den kan även vara rogivande när det blåser en del.

Det är även mycket trevligt att sitta bland klipporna och grilla med vänner. Fast då bör det inte blåsa som idag när denna bild togs.

2024-03-03

Månsken

Jordens starka gravitation håller månen på plats i sin bana. Även vår måne har sin egen gravitationskraft, visserligen svagare, men som faktiskt håller jorden på plats.

Tack vare månen får jordaxeln en jämn lutning, vilket är orsaken till att vi har olika årstider, till exempel.

Månen skyddar klimatet. Utan månen skulle jordaxelns lutning variera kraftigare och livet på jorden skulle hotas av bland annat fler och längre istider, säger Anders Johansen, professor i astronomi vid Lunds universitet till Land.

2024-03-01

En plats som vi älskar att hata

Jorden är ett tillhåll för all världens märkliga ismer, religioner och andra "filosofiska ideologier".

Man dränerar de stora sjöarna för att odla inkomstbringande växtarter. Man kalhugger jättelika arealer av livgivande djungler av samma anledning. Man fyller hav, sjöar och åar med allsköns bråte bara för att man inte har "ekonomisk möjlighet" att ta tillvara på avfallet.

Det verkar alltså som om vi normala människor älskar vår vackra jord, medan ismerna hatar vårt vackra jordklot.