2024-08-22

Naturfenomen

Lite bilder från naturens fenomen. Jag har sparat en förfärlig mängd bilder på den gamla datorn. Bilderna ligger på olika platser med olika namn. På den här nya datorn ska det bli ordning på bildarkiven – till ett bildarkiv. Då behöver jag skrota ett flertal bilder och i synnerhet dubletter.

Så här kan det vara när naturen beslutar om hur den ska uttrycka sig. Man kan ju bli religiös för mindre.

Så här kan det också se ut. När den här bilden togs var det storm på gång. Bilden är från Grötviks hamn utanför Halmstad i Laholmsbukten.

Regnet hänger ett regnmoln mellan himmel och jord. På några ställen faller regnet lugnt och fint. Jag har för mig att vi hade haft en rejäl vårstorm och att det här var efterdyningar efter stormen.

Ha en skön Thors dag.

Nästa inlägg blir om nya ”Store torg” i Halmstad.

2024-08-19

Stationsskolan

Som eljest en söndag så satt frun och jag i varsin soffa och gäspade. En söndag då mycket är stängt. Varför inte besöka My’s nya fik i Oskarström. Sagt och gjort så for vi iväg den gamla Nissastigen genom Åled, Sennan och halva Oskarström.

Redan när vi passerade bron i Oskarström anade vi vad vi skulle får se.

Eftersom jag är en gammal ”oskarströmare” så visste jag om en lämplig parkering under bron över järnvägen vid stationens och Jutans lagerbyggnader. Vi kom alltså in bakifrån till My’s kaffe.

Men oj vad det myllrade av folk överallt. Rakt fram var det fullt med sorlande folk. Till vänster sökte folk efter sittplatser. Vi funderade på om vi skull dra därifrån eller fika. Så träffade vi en granne som hade samma fundering. Så vi stannade och fikade.

Frun och jag fick första parkett till en spontan underhållning med och av Mandelmann´s. Uppträdet var helt spontant. My (två från höger) tyckte det var lika kul som oss.

Här fångade jag Mari och My som hade hur trevligt som helst.

Här fick jag ”upphovsrätten” till bilden av Mari. Det tyckte hon var skitkul.

Det här är på väg upp till fiket. Det ser ut som en lekpark. Vilket det kanske är med?

Den här flödesdelaren möts man av om man kommer in rätt väg till kafféet. Huset till höger är serveringen där man handlar det man vill äta. Det fanns en meny med riktig mat med, men de slutade servera mat klockan 14.

Frun och jag hade tur som stannade och fick oss lite underhållning till livs. Vi kan helt ärligt rekommendera ett besök hos My på Maredsgården.

Här ett tidigare inlägg om ”stationsskolan” strax innan fiket invigdes.

2024-08-18

Grillfest

Igå blev frun och jag inbjudna till grillfest hos fruns väninna. Jag blev inbjuden speciellt som som grillmästare. Första försöket misslyckade, men attan den som ger sig! Det tuttades på ny kol och köttet blev i det närmaste perfekt. Med grönt brunt och sval dryck till blev vi mätta och glada.

Bilden är från väninnans prunkande trädgård. Det är en skön oas i ett förstadsbuller med racing på våra genomfartsleder.

Janne

2024-08-16

Nytt fik

Idag skulle vi med vänner besöka Killeröds kaffe i Skåne. Som väl var ringde vi och kollade om det var öppet. Vi fick då veta att man endast håller öppet lördag och söndag.

Vi beslöt då att leta något allternativ. Det vi fann var Sonjas veranda i Tvååker. Vi hade inte hört talas om det tidigare och blev glatt överraskade. Lite historik!

Frun och jag beställde dagens rätt som var nötkött med smörstekta potatis. Köttet var underbart mört och gott. Vännerna beställde räkmackor. Ni kan tro att vännernas ögon vidgades rejält när jättemackorna kom in.

Tyvärr kom jag inte mig för att fotografera dessa jättemackor då det sprang folk överallt. GPDS ni vet. Här under lite bilder tagna efter att vi hade ätit färdigt.

Så här ser det ut när vi kommer in i Tvååker från Falkenbergshållet.

Ingången till fiket. När vi kom var det kö ut på trappan, men det lugnade strax ner sig.

Det finns även uteservering, men det regnade lätt när vi var där.

Här fanns det mycket godis.

Vid och omkring disken fanns det massor av godis att köpa. Överraskande var ingefärsöl.

Så här såg det ut i många av de små rummen.

Och så här.

Det var jättemysigt och kan rekommenderas. Det var knarrande brädgolv i alla rummen. Dessutom brädgolf utan ljudisolering i rummen på andra väningen.

Janne

2024-08-13

Höstfärger

Trots att det bara är mitten av augusti så börjar naturen måla om sig i nya färger. Tyvärr är inte hösten min årstid, men jag kan hålla med om att färgerna kan vara betagande.

Ha det gott. 

Janne

2024-08-12

Medan jag modifierar

Jag har haft en hemsk massa onödigt i min gamla MacBook Pro eller 280 GB med Word, Excel och PewePoint. Plus alla vanliga bilder. Ni vet ju själva det där med "bra å ha".

Lägger en liten bild här medans jag vilar ut i min favoritfottölj.

Ha en skön månens dag. 

  Janne

2024-08-07

Nytt verktyg

Igår var jag hos Elgiganten och skaffade mig ett nytt verktyg. Naturligtvis med husfruns tillåtelse. Det är väldigt stor skillnad mellan en dator från 2004 och en dator idag. Ändå skiljer det bara någon tusenlapp i pris.

Min senaste Mac är en MacBook Air M3 13,6". Den ör fjäderlätt och blixtsnabb.

Den här Mac:en köpte jag för min utlandsförtjänst som golfvärd i Spanien 2011.

Det här var min första Mac från 2004. Det var en MacBook G4. Saknar formatet!

Det är faktiskt märkligt att prisskillnaden är så liten om man tänker på att allting annat har rusat i höjden med flera hundra procent.

Jag önskar er en skön lillördag.

2024-08-02

Balkonghäng

Idag fredagen den andre augusti var det en fantastiskt varm och fin dag. Frun och jag bestämde oss för en niohålsrunda på hemmaklubben. Idag var det som eljest vid den här tiden på året knökfullt med ”upplänningar”. Därför var det svårt att komma ut.

Här är vi på väg till fösta tee. Naturen har blivit aningen höstlikt.

Här möts vi av golfbanans berömda utsikt.

Här står jag på nionde tee efter ganska bra spel. Nu nu ska vi försöka få HIO.

Väl hemma igen blev det en stund på balkongen med en kall GT i handen framför blomprakten. Frun har verkligen hand med blommor.

Jag hoppas att ni får en fin helg.

Janne

2024-08-01

Augusti 01

Nu närmar sig hösten med stormsteg. Rönnbären har fått sin fullröda färg och går mot brunt. Snart ramlar de av för att bilda nya träd likt trädets löv.

Det här är väl en typisk höstbild med dagg i ett spindelnät. En bild som kan höra till vilken skräckfilm som helst.

Snart börjar löven falla av träden och bilda färgglada mattor lite varstan. Natten efter att vi lämnat den här platsen blev det en rejäl frostnatt.

Som väl är har vi troligen många goda soldagar kvar innan min dommedagspredikan stämmer in. Augusti och september kan vara underbara.

Lev väl och ha det gott.