2024-07-25

Städdags

Ibland får vi möblera om för att Robert ska kunna utföra ett gott arbete. Normalt far Robert runt i lägenhetan och brummar, men efter fester får vi lämna mer plats för honom.

Det här är Robert, som är en något äldre version av GPS-dammsugare.

2024-07-24

Saknad

Ibland saknar jag bildformatet på den här datorn en Mac iBook G4 - 14,4 tum. Formatet var/är nästan kvadratiskt.

Formatet var perfekt när jag "byggde" hemsidor och bloggar. Formatet var8perfekt när jag skrev noveller och insändare. Formatet var perfekt till det mesta. Trots ett intensivt letande har jag inte funnit någon dator med ett format i närheten. Alla format är rektangulära idag.

2024-07-19

Bloggande - ett åtagande

Att blogga kräver ett personligt åtagande av stora mått. Ni följare vill gärna att jag skriver inlägg varje dag för att ni ska finna det intressant att fortsätta följa mig. Nu är verkligheten en annan än vad ni anser. Alla har ett liv vid sidan av bloggandet.

En av mina tidigare bloggar - en politisk blogg, handlade om hur jag ansåg Sverige borde ha varit och fungerat. Bloggen fordrade mycket förklarande text om ämnet och ofta förklarande bilder. Alltså mycket arbete inför varje "release".

Tanken med denna sida/blogg var från början att ha sidan som hemsida med sporadiskt bloggande. Troligen blir det följden så småningom. Huruvida jag får några följare här eller inte får tiden utvisa. Det viktiga är att jag berättar.

När jag läste Retorik på Universitet var principen följande: "Säg vad du skall säga, Säg det, Säg vad du har sagt". När jag tittar tillbaka på de anteckningarna inför varje talövning, så funderar jag på om den dispositionen skulle gå hem här på bloggen.

Det här lilla inlägget följer inte den principen. Så jag återkommer vid ett senare tillfälle, eller flera tillfällen, i ämnet - Retorik.

Ps.
Retorikens fem grundpelare: innehåll, struktur, språkdräkt, memorering och framförande.
Ds.

2024-07-13

Avsked

Igår tog vi avsked av Peter. Han fick inte chansen att bli riktigt gammal och grå, som vissa av oss andra. Livet är inte alltid rättvist. Cancer är ett eländigt påfund. Av vem är svårt att utröna.

På väg hem från kyrkan lyste solen upp dessa blommor och fick vår nedstämdhet att mildras. Naturen är bara så vacker under fem månader av året.

En liten utvikning om dagens elaka sjukdomar:

Kanske 100 års "nymodiga" och industrialiserade processade mat kan vara en anledning till cancer, demens, alzheimer, als.....

Tyvärr är det ingen, eller mycket få som vågar ta tag i fenomenet på allvar. Här är några som vågar: Dr Anna Dahlqvist, Ann Fernholm, Martina Johansson.

Den "moderna kosten" är en av orskaerna till att människor i västvärlden mår dåligt. "Läkarna" skyller en del av det dåliga måendet på det höga kolesterolet och skickar hem folk med statiner. Biverkning av statiner! Mer om statiner här.

Några såsom Dr Anna Dahlqvist har fått mycket skit för att hon berättar om LCHF och vill att människor skall vara friska utan mediciner för att mildra biverknaingar av fel kost.

Jag ber om tillgifvelse för det "medicinska" påhoppet.

2024-07-07

Vinkande träd utanför balkongen

Jag var ut en sväng på balkongen i tron att jag kunde sitta dör och fika, men vinden var alltför påträngande, dessutom kommer det en skvätt regn emellanåt. Det blev alltså ingen balkongfika idag. Fast när dessa rader skrivs så blev himlen klarblå. Inget regn i sikte så långt ögat kan se.

Jag önskar er en skön söndagskväll var ni nu än befinner er.